Un vis de 8000 de metri

De cand eram mic am visat la optmiari...Cei 14 giganti ai planetei ascunsi adanc in inima muntilor Himalaya.
 Imi amintesc cartile pe le-am citit  despre  aventurile legendare ale primilor alpinisti care explorau in premiera crestele unor varfuri uitate care iti poarta imaginatia spre neant.
 Stiam de mic, ca voi ajunge candva acolo departe, deasupra norilor.


Kusum Kanguru bivuac - 6377m | Nepal 2011

.
In 2011 am organizat prima expeditie in Himalaya, pornind din Cluj cu niste fotografii ale varfurilor la care am visat o viata.
Dupa aproape 3 luni am atins 3 varfuri si deja ma gandeam la clipa in care ma voi intoarce din nou. 
In Himalaya, incarcatura emotionala este coplesitoare ,dar atat de umana. Timpul se dilata, iar toata concentrarea se indreapta asupra unui puct inghetat care reprezinta varful imaginatiei noastre.
Am descoperit ca de multe ori muntele poate exercita o putere considerabila si de multe ori fatala asupra mintii umane . Imaginatia noastra poate fii absorbita cand ne uitam la muntii ca si monumente ale unei incredibile forte a naturii.


Antrenament in Fagaras


In octombrie 2012 am inceput antrenamentul alaturi de Adrian Valean in vederea unei expeditii pe un optmiar. S-a inchegat o echipa puternica cu care am impartasit  acelasi vis - Manaslu .
 La inceput a fost o provocare sa ma antrenez alaturi de Adi care m-a initiat intr-un altfel de stil - Hard work, There are no shortcuts :)
 Nu voi uita zilele de ianuarie cand la -16 C alergam sute de metrii diferenta de nivel, la ora 5 dimineata, in Cheile Turzii prin zapada pana la genunchi. 
Si asa am continuat in fiecare zi, saptamana de saptamana, luna de luna..


  
                                                   Antrenamentul in Cheile Turzii


 Dupa peste 10 luni de antrenament  am inceput sa ma obisnuiesc  si sa imi depasesc proprile limite. Impins de ambitie si determinare , pentru mine cel mai important  a fost ca nu m-am uzat psihic si am perseverat hotarat intr-un stil de pregatire alaturi de Adi.

A trecut iarna, primavara si acum vara ... a mai ramas putin...

In cele 10 luni am inchegat un proiect adevarat , alaturi de Adi si Vasile Cipcigan am reusit sa ajungem la linia de start, de unde incepe adevarata provocare.

Viata mea a insemnat intodeuna aventura suprema si provocari la fiecare pas , cel mai important lucru care l-am invata pana acum e ca  ' Muntele nu poate fii cucerit, oamenii sunt niste pete negre  intr-un ocean  inghetat, iar fiecare minut  in care esti in viata  e un dar de la Dumnezeu.
  Adevaratul varf, e intotdeuna acasa !

                                
                                                  


 Foto | Vertical Himalaya 2011 © Vlad Capusan


                                           
                                            Kusum Kanguru  6377m - solo via SE face -
  

No comments:

Post a Comment