Speaking about high journeys


 Dorinta lui Vlad  este de a căuta aventura suprema in cele mai indepartate locuri de pe planeta, prin depasirea limitelor de performanță fizică și psihică. Fie că vorbește pentru un public corporativ sau un grup de tineri , entuziasmul lui pentru viață la inaltime este autentic iar prezentările sale sunt pline de forta si inspiratie.

"L-am intalnit pe Vlad in urma cu cativa ani, deborda de optimism si maturitate in ciuda varstei fragede. I-am descoperit harul de a vorbi despre pasiunea lui, muntele si mai ales despre cucerirea lui. Am avut sansa sa ma potrivesc cu el intr-un proiect de "public speaking", acolo unde am vorbit amandoi despre crezurile noastre. A fost fascinant felul in care Vlad a vorbit despre incredere, despre munca in echipa, despre viata dincolo de bariera in care oxigenul insuficient este inlocuit de entuziasm, dar si de rigoare si respectarea regulilor stricte ale muntelui."- Dan Olteanu, fondator Ambient

''Oricine il va invita pe Vlad Capusan sa sustina un speech motivational pentru echipa lui, va avea o surpriza reala ! Va constata ca lucrurile impartasite vin dintr-o experienta intensa traita personal care se datoreaza urmaririi unui vis maret, implinit  prin munca, disciplina , asumarea riscurilor, depasirea limitelor proprii si a obstacolelor aparute pe traseu,  ceea ce va produce un impact incomparabil mai mare fata de orice alta idee preluata si predata pur teoretic de catre cineva, fie el chiar un bun speaker. Autenticitatea, curajul si  exemplul lui personal sunt un model ce poate insufleti si inspira pe fiecare dintre noi in ascensiunea spre varful dezvoltarii personale si profesionale ! “Atinge-ti varful” este unul dintre indemnurile care ne provoaca la performanta si o viata la inaltime ! Il recomand, cu multa caldura pentru ca va adauga valoare atat  evenimentului cat si fiecarui participant care va trai o experienta de viata memorabilia. Toti colaboratorii mei l-au indragit si au ramas placut impresionati de personalitatea lui simpla, modesta dar autentica si plina de forta''. Vera Mester, Diamond Sapphire Manager - FOREVER Living Products International

''Am avut ocazia să-l ascult pe Vlad în câteva rânduri ca invitat în cadrul unor evenimente 11even Experiences.De fiecare dată impresia pe care mi-a lăsat-o (și nu doar mie, ci și altora din cei prezenți) a fost aceea de autenticitate în discurs. Aceasta este, în opinia mea, o calitate extraordinară a unui vorbitor în public, pentru că astfel nu doar se apropie de cei care-l ascultă, ci reușește să creeze o legătura specială cu ei într-un timp foarte scurt. Motivațional, puternic în mesaj dar în același timp plin de modestie, Vlad reușește să acapareze publicul într-un mod în care puțini pot să o facă'' - Ovidiu Neamtu, fondator 11even Experience
   
''L-am cunoscut pe Vlad acum cîţiva ani cînd l-am ascultat, la un eveniment 11even din Cluj-Napoca, vorbind despre provocările vieţii de alpinist. A fost prima seară şi oară cînd l-am ascultat şi mi-a plăcut mult.
Ascult cu mare atenţie acest gen de poveşti mai mult sau mai puţin inspiraţionale, că tot e la modă cuvîntul. Ascultînd diverşi vorbitori constat cu regret că de multe ori aceştia nu au un fir roşu al poveştii sau cad în sentimentalisme ieftine.
A urmat un nou eveniment în care aveam să-l ascult încă o dată, pe o altă temă. Ce am remarcat la Vlad a fost faptul că nici de data asta nu s-a pierdut pe cărările poveştii, a reuşit să aducă în faţa audienţei lucruri extrem de profunde din aventurile lui, fără să fie siropos, folosind cuvinte simple fără ca povestea să devină simplistă.
Dacă aş fi un impresar care să recomande vorbitori la diverse evenimente,, nu aş avea nicio ezitare in a-l aduce pe Vlad la cea mai exigentă manifestare de acest gen. Sînt sigur că orice persoană din audienţă ar pleca puţin mai bogată de acolo.''Calin Valean - Antreprenor & Blogger


''L-am cunoscut pe Vlad Căpușan cu prilejul celor trei reușite clujene din anul 2010: Naya Kanga - N (5877 m), Labouche Est – S (6146m) și Kusum Kanguru – SE (6370m). Nu știam foarte multe despre acest sport până atunci, știam doar că oamenii care-l practică au ceva deosebit, se fac remarcați dintr-o mulțime. Nu mi-au fost zădărnicite așteptările, alpinistul, artistul și omul Vlad Căpușan se întretaie armonios, trăiește pe muchie și la limita confundării. Și asta nu este decât bine, pentru că un om pasionat se cufundă în pasiunile sale... Vlad,  mi-a creat mereu impresia că poate mult mai mult, că visele sale se întâlnesc pe K2, pe Nanga Parbat sau pe undeva aieva prin Himalaya, pe creste. Am spus-o mereu: este păcat că în România nu se credizează mai mult sporturile individuale sau unele de nișă, așa cum este alpinismul. Am obține mult mai multe beneficii de pe urma unei asemenea decizii, vă asigur. Puțini știu că românii au deschis rute noi în Himalaya, că sunt la același nivel de pregătire cu sportivi de top din alte țări, locuri în care alpinismul e văzut cu alți ochi și alte investiții. Mai mult decât atât, alpinismul i-a format pe acești oameni, i-a făcut să privească altfel viața.

Marea lor evadare din cotidianitate este mai mult decât un sport, este un act artistic necesar. Trebuie să o facă, pentru ei și pentru noi toți. Vlad Căpușan este unul dintre puținii alpiniști clujeni, dacă nu chiar singurul, care ar putea-o realiza''.  -  Rares Iordache - scriitor, jurnalist, editor al revistei #hibridmedia si doctor in filozofie.

No comments: