Rosia Montana intre Perversitatea RMGC si Supravietuire





   De cateva saptamani incoace , pe langa presiunea protestelor din toata tara, guvernantii nostri  au mai fost supusi  unei probleme majore care  previzibil se intensifica in fiecare zi...presiunea celor de la Gabriel  Resorce
 de a incepe proiectul de exploatare a aurului din Rosia Montana.Dupa investitii masive a celor de la RMGC , majoritatea in spoturi de promovare a proiectului si cumpararea/manipularea efectiva a mass-mediei autohtone...se pare ca inca nu au primit unda verde/ cel mai probabil nu au cotizat suficient la stapan .

Sambata 28 ianuarie , undeva la 1000 de oameni din mai multe orase ale tarii, inclusiv localnici din Rosia Montana au protestat in Bucuresti impotriva proiectului RMGC(evident subiectul a fost camufalt aproape in totalitate de mass-media)

In tot acest timp , parca din neant , cei de la RMGC au organizat o contra-manifestatie(am aflat ulterior ca multi dintre ''sindicalistii'' prezenti au fost cumparati cu o punga de alimente si vorbe in vant)..evident puternica mediatizata unde televiziunile anunta ca ar fi fost peste 1200 persoane ! ..in realitate sub 500...



 La manifestatia de sambata din Piata Constitutiei  as fi vrut sa particip  si eu , in primul rand  pentru ca cred in Valoarea Rosiei Montane si cunosc mizerile si gunoaiele din spatele proiectului RMGC , dar am renuntat pentru ca nu mai cred in protestele din strada care au ajuns sa nu mai aiba valoare datorita acestui regim politic , de o perversitate rara  care aude ce vrea si cand vrea.

Am decis in schimb sa merg la Rosia Montana  si sa ma conving singur de mizeria de acolo...
Ajuns acolo am fost surprins sa vad starea in care se afla localitatea..., subreda si fara viata dar mai ales puternic  acaparata de acest virus numit RMGC ... Cum am ajuns  am fost intampinati de  un baiat de 20-25 ani care vazandu-ne cu niste haine mai colorate  -‚’Sper ca veniti sa ne ajutati, Sa stiti ca zic pe scurt NU proiectului!’’  - A fost o incurajare nesperata care ne-a aruncat o motivatie uriasa...

 Daca acu 2 ani cand veneam la Rosia , 1  din 4 case avea placuta’’ Aceasta proprietate nu este de vanzare’’ acum am numarat in tot satul 3 case cu placute.  Am discutat cu mai multi oameni care mi-au spus  onest  ca multi localnici au fost mai mult sau mai putin obligati sa isi vanda casele...iar astfel satul de o frumusete rara  a ajuns tacut, pustiu,  si prabusit la propriu. Minciuna restaurarii cladirilor si a monumentelor istorice apare  la tot pasul  , doar ca apare cu virgula de rigoare - dupa  demararea proiectului.  Astfel  satul cu vestigii unice in Europa si cu un potential turistic fantastic  e macinat de timp ,pierzandu-si  identitatea sub manipularea  si conducerea directa  RMGC.

Desi am filmat niste interviuri cu niste ingineri mineri din Rosia Montana,   care se opun categoric proiectului , am   luat in ultimul moment inteleapta  decizie de a nu le posta pe internet,  probabil ,  din cate ii cunosc pe cei de la RMGC  , le  va aduce oamenilor  mai multe necazuri si probleme decat benefici.   La plecare  am fost avertizat de un batranel  ca -  mintile murdare din sefia  proiectului  santajeaza , ameninta   ..iar in final rezolva problema... asa ca e mai bine sa nu intru in joc.

In concluzie Oamnei buni.. . suntem pe punctul de a fi martorii unei  catastrofe ecologice..in care niste corporatii fantoma sustinuti de un guvern inconstient ne vor rade muntii  din temelii ,iar peste 20 de ani copii nostrii nu vor mai avea nici aur nici natura.

Pentru cei care va indoiti de autenticitatea celor de mai sus, va invit sa va luati o zi libera, si sa vizitati Rosia Montana!









































































































                      Manipulare in masa a RMGC printr-o turma de catei harnici si afise mincinoase la fiecare pas'













3 comments:

  1. Daca noi nu facem ceva..atunci cine...?
    Batjocura RMGC a atinjs cote alarmante... Frumusetea Rosiei Montane trebuie sa ramana pe veci!

    ReplyDelete
  2. Minunata zona! Pacat de acei oameni!!

    ReplyDelete